Houd jij ook zo van bloemen ?

Kom dan naar dit bloemenfeest. Wordt bloemenmeisje en speel met de bloemen. Alles staat in het teken van bloemen. We doen allerlei spelletjes met bloemen die nooit verwelken. En de bloemen op dit feestje kun je zelfs eten. Ben je een jongen? Dan wordt jij toch gewoon de bloemenkoning.

Hoe wordt je een echte piraat ?

Tijdens een piratenspeurtocht vind je spullen die echte piraten nodig hebben. Misschien vind je ook wel een echte schat ! Tijdens deze middag leer je van alles over piraten, Heb je de test goed doorstaan? Dan wordt je met een echt piratendiploma beloond.

De paddestoel in het bos van de elfjes is een heel bijzondere paddestoel. Hij geeft licht zodat de elfjes altijd de weg in het bos kunnen vinden.

Op een dag komt er een heks in het bos wonen. Zij is niet zo aardig en heeft de paddestoel betoverd. Ze heeft een toverspreuk uitgesproken waardoor de paddestoel geen licht meer geeft. Ze hoopt dat de elfjes zullen verdwalen en naar haar verlichte huisje zullen komen. Zodat de heks het toverpoeder dat op de vleugels van de elfjes zit kan stelen.
Willen jullie de elfjes helpen om de toverspreuk te verbreken en zo de paddestoel weer zijn licht terug te geven ?

Wie kent het sprookje Roodkapje niet ?

Het sprookje kan tijdens een speurtocht worden verteld en worden onderbroken door spelletjes. Iedereen mag een mandje knutselen om daarin de koekjes en bloemen voor grootmoeder te bewaren. Als we de mooie bloemen voor grootmoeder plukken kunnen we er net zo goed een bloemendans bij doen. Wat we allemaal nog meer gaan doen…. Dat verklap ik nog niet.

Een heks zonder naam ?!

Dat kan natuurlijk niet. Weet jij een leuke heksenaam? Maar misschien moeten we allemaal maar eens een mooie heksennaam verzinnen.  Dan kan het toveren gaan beginnen. Via een heksenspeurtocht vinden we  allemaal heksenspullen  en kunnen we echt gaan heksen. Heb je de heksentest goed doorstaan? Dan wordt je beloond met een echt heksendiploma.

Volg het spoor van broodkruimels dat klein Duimpje heeft neergelegd en beland telkens weer in een nieuw sprookje. Help moedergeit haar geitjes vinden, Stap in de 7-mijlslaarzen en breng Klein Duimpje met zijn broertjes naar huis. Maak voor de grootmoeder van Roodkapje een mooie mand gevuld met lekkers. En dans mee met Asspoester op het bal.

Wie is toch die Juffrouw Stippel ?

Alle kleren zitten vol met stippels en ze houdt alleen maar van stippels. Als ze dan op het stippelfeest komt zijn er ineens een heleboel stippels verdwenen. Een feest zonder stippels is natuurlijk geen feest. Helpen jullie haar de stippels weer zoeken?

Subcategorieën